Vinderjagten

Del indlæg

Vinderjagten

Vinderjagten FADB Billede 5 Kim Eilif Rasch Pedersen vandt sidste år vores konkurrence om en buejagt på Knuthenborg. Fra Kim har vi modtaget denne beretning fra jagten.

Kim Skriver:

Første december, fredag eftermiddag. På vej til færgen og fem timers rejse for at komme ned til Knuthenborg fra Bornholm. Ikke noget problem, jeg glædede mig, og er spændt og fuld af forventninger til den kommende weekend.

Nu havde jeg jo været heldig at skyde en meget speciel buk i maj på Bornholm, med bue: Bukken fra Bornholm. Jeg havde bestemt ikke regnet med oveni, også at vinde en jagtweekend i Knuthenborg dyrepark, med alt betalt.

Mødetid i den lille jagthytte kl ca. 19.30 til fællesspisning og parole. Man er jo altid spændt på nye ting, og på at møde nye mennesker. Jeg dumpede direkte ind i den sødeste venligste imødekommende flok buejægere man kan tænke sig. Mænd og koner, unge som ældre. Buejægere har noget specielt socialt sammen, i forhold til vores øvrige gode jægerkollegaer. Det har vi bare!

Efter spisningen trak jeg et rigtigt godt nummer: Område seks. Et afgrænset skovområde i et hjørne af parken, som jeg kunne overskue uden at komme for meget på afveje. Selve jagten foregår inden for de tre mure der afgrænser Knuthenborg dyrepark. Den fjerde side går ud til Bandholm havn. Dyrene vælger selv at de vil være inden for murene, for de har fri adgang igennem diverse porte og de steder hvor muren ikke er helt intakt.

Lørdag morgen starter jagten. Det er frostklart og helt vindstille vejr. Det begynder at blive lyst 30 min. før solen står op. Frosten har omdannet jordbunden til cornflakes, eller sådan lyder det i hvert fald, når man bevæger sig.

Jeg sidder dog kun 10 min., før der kommer to dyr lige forbi mig i roligt tempo. Det er pivlyst, men solen er faktisk ikke stået op endnu. Yderligere to dyr ser jeg i samme såt, dog uden nogen skud chance.

Sådan var det faktisk i alle de fire såter der blev drevet, begge dage. Sammenlagt har jeg på to jagtdage set mindst 20 dyr. Jeg havde trukket to gange. Det var udelukkende tilfældigheder der afgjorde udfaldet.

I den sidste såt løber fire dyr forbi mig på to meters afstand, og de så mig ikke. Jagten foregik hele weekenden vekslende mellem bevægelsesjagt og anstand, hvilket jo naturligt flytter dyrene. Konsortiet kender deres arealer, for alle vi gæster fik udpeget de gode veksler og stier, i de områder vi havde trukket.

Og der kom dyrene!

Jeg havde flere meget intense oplevelser med dyr helt tæt på. En virkelig veldrevet og velorganiseret jagtweekend. (Og Martin ku bare det der, med mad. Super godt)

Tak til FADB for at udlodde præmien og en kæmpe tak til konsortiet for den fantastiske weekend. Mere søde og rare buejægere findes ikke. Jeg tager gerne turen igen