Ræven – et eftertragtet bytte

Del indlæg

Ræven – et eftertragtet bytte

Vi har modtaget følgende beretning fra Peter Fogh.

Ræven er et eftertragtet bytte hvad enten det er med hagl/riffel eller bue, de fleste bueskudte ræve bliver med stor sandsynlighed skudt i forbindelse med anstandsjagt på råvildt, da det er her langt de fleste timer i skoven bliver brugt.

Det gælder også denne gamle hanræv på 9 kg. Skudt den 27. december 2022.

Ræven - et eftertragtet bytte FADB Peter Fogh raev 22.12.27

Ræven - et eftertragtet bytte FADB Peter Fogh raev.2 22.12.27

Da jeg ikke fanger torsk, består nytårsmenyen gerne af dyreryg, og helst bueskudt forstås, så min 20 år gamle summit­-klimber bliver klargjort og så af sted i god tid inden solopgang, vil sidde i nogle gamle rødgraner omgivet af åben løvskov, efter et par timer hvor der ikke skete så meget, så dog den store hornugle og hørte hulduen de yngler begge i området.

Efter overvejelser om at kalde det en morgen og kravle ned plus tanker om varm kaffe havde trængt sig på nogle gange, anes noget rødt i bevægelse ud af øjenkrogen ca. 80 meter ude, kikkerten afslører den fineste ræv, da den bevæger sig på tværs er der kun at prøve at muse, det virker ikke altid, men her kommer en omgående reaktion, og den drejer i retning af granstykket hvor jeg sidder, så er det op at stå og skyde rutinerne kører gennem hovedet, nu gælder det fa..e.

Det bliver som taget ud af et maleri, ræven kommer ind på 18 meter bredsiden til, stopper ham med et lille pift, ro på sigtepinden, og skuddet går som det skal, pilen rammer klokkerent, ræven hopper en meter lige i lufter snurre 3 gange om sig selv løber 3 meter og er stendød efter 8 sekunder.

Efter at ha gransket gamle jagtjournaler kunne jeg tælle mig frem til at det var ræv nummer 16 med buen, vel at mærke siden 1987

Buen er en PSE Elite årg. 1987. Her ses tydeligt compoundbuens Evolution og derudover i særdeleshed også forfatterens

Ræven - et eftertragtet bytte FADB Peter Fogh m. raev 1987

Ps: Ræven blev ikke tilberedt nytårsaften

Peter Fogh