Ulrik Ørskov – buejæger med blod på tanden

Del indlæg

Ulrik Ørskov – buejæger med blod på tanden

Ulrik Ørskov – buejæger med blod på tanden FADB Foto Ulrik ØrskovUlrik Ørskov er 25 år og læser sideløbende med forskellige jagteventyr til dyrlæge på Frederiksberg.
Han skød en del med bue som dreng og har haft buejagttegn til recurvebue i snart fire år. Efter en længere jagttur til New Zealand 2012 sammen med sin gode ven Esben Madsen, hvor Ulrik jagtede med riffel, blev han igen bidt af buejagt. På den tur havde Esben sin compoundbue med, og Ulrik kunne jeg mærke, at han blev nødt til at begynde bueskydningen igen!

Det er siden blevet til mange – uden overdrivelse – fantastiske jagteventyr med buen. Og den unge jæger har med traditionel bue nedlagt arter som mange riffeljægere end ikke kom til.

En af disse er sambar deer. I denne trailer kommer vi for et par minutter med på udfordrende jagt efter denne art. Om traileren fortæller han:

Jeg købte en bue, blev straks forelsket på ny og kunne næsten ikke slippe den, inden jeg gik til prøve i foråret 2013

Siden har jeg været i Australien 2×7 uger i sommerferierne 2013 og 2014 med mine gode venner – først Nikolaj Poulsen og så Esben Madsen! Virkelig fede oplevelser, hvor vi lærte utroligt meget og mødte mange erfarne buejægere.
I sommerferien 2015 sparede jeg op og levede et mere normalt liv, inden jeg nu i 2016 tog af sted i 6 måneder for at jage alene og med folk jeg mødte på vejen.

Den jagt, I ser i min trailer, var noget helt specielt for mig, som I nok også vil kunne se. Forinden havde jeg kæmpet for at nedlægge både tahr og kronhjort i New Zealand uden held. Derefter havde jeg under svære forhold kæmpet for at nedlægge en dåhjort, indtil tørken og varmen drev mig sydpå til Victoria i jagten på sambar under mere tålelige forhold.

Efter mange dage på jagt efter både sambar og dåhjort med den sjove og dygtige jæger Carl Brown (’Captain Bowman’ på YouTube), som jeg havde skrevet med over Youtube og Facebook, ville jeg nu gøre mit eget forsøg.
Jeg blev jeg sat af med udstyr til at blive ude i statsskoven dag og nat. Ikke mere frem og tilbage som før. Endelig kunne jeg fordybe mig i jagten. Det var anderledes og tiltrængt!

Der gik ikke længe inden regnen hamrede ned og uden en rigtig regnjakke gav det ikke mening for mig at jage. I 35 timer lå jeg fanget i mit enmandstelt, indtil der endelig kom et hul i skyerne for en stund. Forholdene var perfekte, og jeg så mit snit!

 

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=7USSP3XFsvI”]

 

Undervejs på turen skrev Ulrik et rejsebrev hver måned. Disse kan læses i Jagt, Vildt og Våben, hvor det sidste rejsebrev kommer i næste udgave.
Jagt, Vildt & Våben kan købes i butikker eller bestilles her: jvv.dk/abon