To medalje-bue-bukke på et døgn

Del indlæg

To medalje-bue-bukke på et døgn

To medalje-bue-bukke på et døgn FADB Orla bukke Til opmålingen ved buejægertræffet i Ribe medbragte Orla Hansen opsatser fra 10 bue-skudte bukke til bedømmelse. Af disse blev ni – efter SCI’s regler – opmålt til guld og en enkelt til sølv. Her får du Orlas beretning om den største af de 10:

– Den korte historie er, at jeg lige var kommet op i skydestigen, da bukken kom for fuld knald ned over skrænten og lige mod mig. Den standsede op lige foran stigen, og jeg skød den, fortæller den erfarne bue-bukke-jæger.

Selv om det kan lyde lige let nok, når han fortæller det på den måde, så er der selvfølgelig mere til historien.

– Egentlig sad jeg i skydestigen efter en anden buk. Det var en rigtige ”ræser-buk”, som altid kom i høj fart og var lynhurtigt til at bevæge sig omkring stigen. Så den en rå eller en mindre buk, var den på jagt efter disse og dermed i fart. Jeg så den aldrig stå stille og havde trukket på den mindst 10 gange uden at få en skudchance.

Den aften hvor det lykkedes, hørte han endnu engang noget komme gennem skoven i fuld fart.

– Jeg rejste mig op og trak buen. Jeg var klar, allerede inden han var halvvejs nede af skråning, jeg sad ved. Netop som han kom ud i det åbne lige foran mig, stod ham stille – smok! Så skød jeg ham, fortæller Orla.

Et kort øjeblik var Orla overbevist om, han havde skudt ”ræser-bukken”, men det var ikke den buk. Der var tale om en helt anden buk, en buk med kraftigere stænger, en buk han aldrig havde set.

– Jeg kendte den ikke, havde aldrig set den før, men det er altså den største, jeg til dato har nedlagt med buen, slutter han.

Den anden buk – ”ræser-bukken” – skød han faktisk næste dag. Den blev ved buejægertræffet i april opmålt til sølv. Begge bukke blev nedlagt i første uge af bukkesæson 2015. De blev begge nedlagt på aftenjagt, begge faldt på stedet og begge blev skudt på 7-8 meters afstand.