Store oplevelser med afrikansk småvildt

Del indlæg

Store oplevelser med afrikansk småvildt

Fra Tom Buxbom har vi modtaget en rapport fra Sydafrika, hvor han sammen med to jagtkammerater var på buejagt efter nogle af Afrikas mindre arter. Tom skriver:

På første dag har jeg en rigtig god pyrsch til en grey duiker. Jagten er rigtig intens og afstanden blot cirka 15 meter. Men i begyndelsen kan jeg ikke komme til at skyde pga. af grene, så jeg står stille og afventer situationen i et par minutter. Pludselig får dyret øje på mig, og springer mod venstre, hvor det løber bag om et træ, mens jeg trækker buen. Duikeren kommer fri af bushen, er ikke sikker på, hvad jeg er og stopper for at tjekke situationen ud. Den blotter sig på blot 15 meter og med buen spændt, er jeg på forkant – pilen går lige gennem dyret, der falder på stedet og ligger forendt, allerede inden jeg når frem til det.

På anden dags morgenpyrsch går PH’en hele tiden forrest. Vi går meget langsomt, og jeg går et par meter bag ham, da jeg får øje på et øre, der bevæger sig i græsset. Jeg får hurtigt gjort tegn til PH’en, at jeg har opdaget noget, men han kan ikke se det. Jeg er sikker på, det er en hare, så jeg trækker buen, lister i position og sender spidst fra venstre en god pil i haren, der løber 15 meter og forender – det var pissefedt!

På tredje dages morgen bevæger vi os meget langsom frem i højere terræn. Vi får hurtigt øje på to vortesvin, vi har god vind og sætter straks tempoet ned i et totalt lydløst gear. Da vi er kommet omkring 100 meter frem og stadig har god dækning, er de to afrikanske svin omkring 30 meter fra os. De aner intet om, at vi er så tæt på. PH’en, som jeg kalder Dannyboy, spørger, om jeg vil skyde? Jeg nikker, mens jeg trækker buen og rykker derefter lidt ud til siden for at komme fri af vores dækning. Den nærmeste gris står med hovedet væk fra mig, så jeg finder hurtigt det punkt, hvor jeg vil have pilen til at træffe og slipper den. Pilen træffer grisen 15 cm bag forbenet, skråt bagfra. Med blodet sprøjtende løber vortesvinet blot 50 meter, inden det falder til jorden, stendødt – også det var bare så fedt …

Tom Buxbom kan varmt anbefale turen, der var arrangeret af Teglskoven Hunting.

Med denne beretning sikrer Tom sig et lod i konkurrencen om en jagt på dåvildt. Læs mere om konkurrencen her: Vind en buejagt på dåvildt