Glædelig jul og godt nytår

Del indlæg

Glædelig jul og godt nytår

Formand Kirsten Andersen minder i sin jule- og nytårshilsen om, at buejagt på det store hjortevildt stiller store krav til den enkelte buejæger.

Snart slutter et begivenhedsrigt år i FADB.

Hver dag arbejder vi i bestyrelsen for buejagten i Danmark, hver dag er vi i gang med drøftelser, diskussioner, skriverier og samarbejde med dem, der vil samarbejde med FADB, og det er der heldigvis mange der vil. Vi overraskes og glædes, og ikke mindst kan vi her nær årets afslutning glæde os over det nye teorimateriale og vores kommende bog, som er på vej i trykken, og ikke mindst, at vi pr. 1. januar 2024 kan gå på buejagt efter det store hjortevildt.

Den tillid, som er blevet os vist, stiller store krav til den enkelte buejæger, og det skal vi alle gøre os umage med at leve op til.  Vildtforvaltningsrådets kikkerter er rettet mod, hvordan vi griber det an, om vi er klare på og fortrolige med vores grej, om bue og pile lever op til lovkravene, om vi har tjek på ballistikken – om vi er opmærksomme på skudvinkler, og har sat os ind i, hvordan optimal buejagt på de store hjorte skal gribes an. Jeg henviser til FADB’s nye teoriportal buejagtprøven, hvor blandt andet skudvinkler beskrives meget grundigt, og hvor du kan finde anatomibilleder af vildtarterne.

Vildtforvaltningsrådets kikkerter vil blandt andet være rettet mod de indberetninger, som vi skal lave efter hver pil sluppet til det store hjortevildt. Indberetningerne vil blandt andet bliver brugt til den 5 års evaluering, som buejagten på det store hjortevildt skal gennemgå.

Link og vejledning til hvordan afgivne pile til stort hjortevildt indberettes, finder du også på FADB’s teoriportal buejagtprøven.

Jeg ønsker alle der har mulighed for jagt på det store hjortevildt rigtig god jagt, og samtidig ønsker jeg alle en rigtig god jul og et godt nytår.

Træk og slip

Kirsten Andersen
Formand