Gjessinggård lørdag d. 28 januar

Del indlæg

Gjessinggård lørdag d. 28 januar

Er du medlem af FADB, og sender du et indlæg (foto, tekst eller gerne begge dele), og dette bliver publiceret på vores hjemmeside, deltager du i konkurrencen om en weekendjagt på Knuthenborg. Læs om konkurrencen: HER

Fra Henning Vindum Bach har vi modtaget følgende beretning fra en vinterjagt på råvildt. Henning fortæller:

Det er lidt koldt, og det lyder som om, der er cornflakes i græsset. Der er kun en svag vind, måske lidt for svag, men ellers er det en flot og dejlig dag med sol på himlen – virkelig en dejlig dag!

Jeg er heldig at slutte dagen med at skyde en stor rå på 10 meters afstand.

Jeg havde gemt mig i en enebærbusk, således at jeg kunne trække buen uset i det skjulte. Råen kom frem fra et hindbærkrat ca. 20 meter væk, hvor den stod og kikkede sig lidt omkring.

Jeg fik trukket buen i mit skjul bag busken og stillede mig klar. Efter lidt tid gik råen frem mod mig og stillede sig delvist med siden mod mig.

Yderligere to dyr kom frem fra krattet. Der var kun 10 meter til råen og hun var fri af busken. Skulle jeg skyde, skulle det være nu – inden flere vagtsomme øjne viste sig foran mig. Øjne, som måske ville fange min tilstedeværelse og ødelægge min chance.

Jeg satte sigtepletten på bladet af dyret og klemte releaset, indtil pilen gik. Den traf dyret præcis, hvor jeg ønskede det – lyden af anslaget var god.

Råen startede sin sidste spurt tilbage i hindbærkrattet efter de andre dyr og forsvandt. Jeg satte mig ned med en god fornemmelse, og så kom rysteturen. FEDT!!

Jeg ringede til skytten og fortalte, at jeg havde skudt til dyr. Derefter fandt jeg pilen og satte mig for at studere den, ligesom jeg lugtede til den. Der var masser af blod med en smule leverlugt på pilen. Den var god nok set i forhold med den vinkel, hun havde til mig, da jeg skød.

Jeg ventede cirka 20 minutter, inden jeg gik på sporet af hende. Omkring 30 meter inde i krattet lå råen forendt.

TAK!