Fælles fornøjelser i Knuthenlunds buekonsortium

Del indlæg

Fælles fornøjelser i Knuthenlunds buekonsortium

Den 3. og 4. dec. 2016 havde buejagtkonsortiet på Knuthenlund planlagt fællesjagt. Som bekendt er den tid af året præget af julefrokoster samt “arbejde”. Kun fem medlemmer og en enkelt gæst mødte op til jagten, der ud over flere dyr på paraden også gav oplevelser med de små skoves storvildt og en enkelt debut.
Herunder kan du læse Brian Dams beretning om fællesjagten med Kenneth Hinke, Ivan Frederiksen, Jan Noppenau, John Lougart, og gæsten Lars Skærbæk:

Brian fortæller:

Humøret var højt, da vejrmeldingerne lød på fantastisk vejr, og da vi aftenen forinden havde trukket lod om de pladserne, hvor imellem der var flere mulige hot spots, var alle mere end klar lørdag morgen.

Jeg var hurtig på plads og efter kun 20 min. i stigen, så jeg to dyr på marken foran mig. Fedt, tænkte jeg, de må da komme her forbi!
Jeg kunne følge dem helt ind til skovkanten, hvor jeg sad, men derefter kunne jeg kun høre dem, og efter 20 min var der helt stille – jeg så ikke yderligere til dem.

Efter tre timer i stigen var det blevet tid til at tjekke mobilen. Hvad var nu det?
Kenneth havde uploaded et billed på “fjæsen”.
Der var nedlagt dyr, det var på tide at komme ind og få en god historie og varmen. På vejen mod jagthytten holdt der biler på skovvejen, og det viste sig, at gutterne ventede på John. Han havde ligeledes skudt til et dyr, som han kort efter kom slæbende med. Sådan.

Det var blevet tid til frokost og evaluering i jagthytten. Evalueringen var god, så frokosten blev kort. Der var set mange dyr i skoven – så det var bare om at komme ud igen, og nu selvfølgelig på nye spots.

Jeg sad 2,5 time i stigen, men på trods af de mange rapporterede observationer fra formiddagen, så jeg intet. Øv.
Med kun 20 minutter til solnedgang skete der pludselig noget. Jeg opdagede et dyr til højre, det var kommet ud fra de høje graner. Hvilket dyr. Jeg var ved første øjekast sikker på det måtte være en stor seksenderbuk. Jeg kunne på lang afstand med det blotte øje se opsatsen.
Dyret kom direkte mod mig vej, men hurtigt måtte jeg sande, at det var en dåhjort. Ærgerligt at det ikke var en stor buk, men alligevel en god oplevelse med et fantastisk dyr, der kom helt inde på bare 20 meter af, hvor jeg sad. Det var godt nok en stor fuldskuffel. Smukt.

Det blev lukketid, så jeg begav mig tilbage, men på vejen ind standsede Jan mig. Han havde skudt et rålam, som jeg hjalp ham med at slæbe til bilen. Men ikke nok med det. Da vi kom tilbage, måtte vi vente lidt på Ivan, der – jagtens store succes taget i betragtning – selvfølgelig også havde skudt dyr.

Det var efterhånden blevet mørkt, da paraden var lagt op. På trods af mørket manglede vi lige en ting, inden vi kunne begive os ind i den lyse hytte – dåben af John, havde nedlagt sit første stykke råvildt med bue.
Med dåb mener jeg selvfølgelig stokkeslag bagi. Disse blev udført af Kenneth Hinke, der forstår at svinge stokken. I jagtkammeraternes påsyn gav han John tre raske slag. Der kom heldigvis ingen blod i denne situation.

Resultat for jagten blev i alt fire stk. råvildt. Kenneth nedlagde en rå, Jan et bukkelam, Ivan en seksender og John et rålam.