En del af buejagtens sjæl

Del indlæg

En del af buejagtens sjæl

Det er en fredag eftermiddag midt i oktober. Ti forventningsfulde og grinende buejægere står og testskyder deres udstyr inden den forestående weekends jagt. Den gode stemning kan få selv den mest triste i højt humør på nul komma fem, og det er tydeligt at mærke, at de alle har set frem til netop denne weekend. Førend de ser sig om, er de på vej ud for at blive sat af, og indenfor de første par timer kommer glædelige nyheder på sms-form. En helt nyudklækket buejæger har haft held til at nedlægge sit første stykke råvildt. Det er stort, ikke bare for ham, men for hele gruppen. De glæder sig i ligeså høj grad over hans jagtheld som over deres eget, ja nærmest mere over hans.

Så gælder det den sikre såt aftensmaden. Under en hamrende lækker svampesuppe fyger jagthistorier og fortællinger om dagens oplevelser over bordet, og alle noget at berette. Aftenen rundes af med et endog rigtig godt glas wisky, førend jægerne går til ro.

Næste morgen indtages morgenmaden til forventingens muntre toner, og alle er atter klar til en ny jagtdag. Så er det ud på post og ved hjemkomsten viser det sig, at næsten alle har haft vildt på skudhold. Der er nedlagt både råvildt og fasaner af både de garvede, men også af jægere, der endnu ikke har råvildt på samvittigheden. Humøret er fantastisk. Ingen af de tilstedeværende jægere har oplevet noget lignede! Efter en lille morfar er folk atter klar til en ny anstand, og jagtheldet udebliver da heller ikke. Endnu en jomfru skal have smæk! Den glade jæger har i lang tid efterstræbt sit første stykke råvildt, og da det endelig lykkes for ham, er samtlige ti jægere ved at revne af begejstring. At han om nogen har arbejdet og fortjent sig et rådyr, var der bred enighed om.

Til at runde aftenen af havde huskokken (en tilstedeværende jæger, der virker som kok) “hurtigt”, på bare 24 timer, formået at fremtrylle en velsmagende pulled pork, samt en lækker lille portion coleslaw, så hver jæger hverken skulle tage to portioner eller gå sulten fra bordet.

Afsted på jagt næste morgen var der mere stilstand i vildtet, og efter endt morgenjagt stod den på parade med prygl til de heldige jomfruer. Et herligt indslag, og en god afslutning for alle deltagende jægere, som med garanti sent vil glemme en herlig jagttur med kammeratskab og hygge i højsædet, og hvor noget af det, der adskiller buejagten fra så megen anden jagt, virkeligt kom til udtryk: Glæden over andres glæde. At se jægere begejstres mere over andres held end over eget er unikt, og skaber noget af det helt særlige ved buejagten!

Træk og slip.