Buejagt efter rensdyr i Grønland

Del indlæg

Buejagt efter rensdyr i Grønland

Buejagt efter rensdyr i Grønland FADB Philip ren 2Sidste år skød jeg en del rensdyr med riffel i Grønland, så da jagtsæsonen startede i år, skulle der ske noget nyt. Buen var det oplagte valg, til at give mig nye udfordringer, så da jeg hoppede ombord på flyet fra Danmark, var den med i bagagen.

Jeg startede med at skyde en moskusokse, som blev mit første stykke storvildt med bue. Det var en kæmpe oplevelse, der kun gav mig mere blod på tanden. Rensdyrene skulle dog vise sig at volde en hel del flere problemer, men jagten var noget af det mest spændene, jeg har været med til.

Mit første forsøg på rensdyr foregik ved, at jeg kom rundt på en fjeldryg, hvor jeg fik øje på en simle og en kalv. De kom løbene i min retning, så jeg satte mig i en position, hvor der var gode odds for, de ville komme. Og ganske rigtig; få minutter senere kom de løbene af en vekslet, der vil føre dem lige forbi mig.

På forhånd havde jeg målt afstanden til det sted på vekslen, der lå lige fremme foran mig. Kom de der, ville det betyde et skud på 20 meter, normalt ikke et skud jeg har noget problem med. Jeg havde trukket buen og sad helt stille, klar til at slippe pilen, da de stopper på 50 meter borte for at spise lidt. Da de var færdige, vendte de uden grund rundt og gik samme vej tilbage.

Den eneste gang jeg var tæt på at nedlægge en fornuftig renbuk med buen, havde jeg spottet en lille gruppe på fem dyr. Vi var kommet ind på 100 meters afstand, men kunne ikke komme tættere på.

Vi ventede ind til de forsvandt bag en lille fjeldryg. På kortet kunne jeg se, at de havde lukket sig lidt ind i en slags naturlig tragt, så jeg bevægede mig hurtig frem til åbningen på den anden side af tragten. Med buen så tæt på trukket, som den kan være, bevægede jeg mig langsomt fremad.

Der kom bare aldrig nogen dyr til syne, og da jeg vendte rundt og kom frem til det sted, jeg havde set dem forsvinde, kunne jeg se dyrene gå og græsse på nøjagtigt det sted, hvor jeg for 10 minutter siden havde siddet og kikket efter dem! De havde aldrig opdaget, jeg var der, men havde bare valgt en anden vej.

Oplevelser som disse havde jeg mange af i løbet af sæsonen. Det var altid lige-ved-og-næsten, men aldrig endte det med kød i rygsækken. At knække koden på rensdyrene er bare sindssygt svært. De har ikke faste rutiner i stil med det, jeg har oplevet med så mange andre dyr. Jeg klager dog på ingen måde, for rensdyr er noget af det fedeste at jage med bue … og jeg skal klart give det endnu et forsøg næste år!

Træk og slip Philip von Arenstorff

Med indsendelse af denne medlemsberetning får Philip et nummer i lodtrækningen om en jagt på dåvildt på Aalholm Gods i efteråret 2018. Læs mere om konkurrencen her: Vind en buejagt på dåvildt