Svær skydning på fair bane

Del indlæg

Svær skydning på fair bane

I første weekend af sept. 2019 afviklede FADB årets store buejægertræf med trofæopmåling, skydninger og socialt samvær i overflod – det var igen en stor succes!

På trods af voldsomt regnvejr ankom deltagerne i højt humør. Alle samledes i kantinen til Jønnes sammenkogte ret, men hvad det var for en ret, står hen i det uvisse ? Men den ødelagde bestemt ikke humøret.

Svær skydning på fair bane FADB Buetræf 2019 3
Igen i år var der et bredt udvalg af forskellige mål og selvfølgelig også den helt aktuelle kronhjort.

Snakken gik på kryds og tværs og der var fuld gang i de mange dialekter, som kendetegner et sådant stævne, hvor folk kommer fra hele landet.

Senere blev festen flyttet til vildmarksbadene og saunaen, hvor der helt typisk opstod konkurrence: først, om hvem der overhovedet kunne komme i det kolde kar. Dernæst, om hvem der kunne sidde i det kolde vand længst. Og til de der ikke har prøvet at sidde i koldt vand i lang tid ”på ærens mark”, kan det nævnes at koldt vand kan få det til at snurrer helt ud i de yderste led.

Lørdag stod alle op til en blå september himmel og solskin. Der herskede en form for hektisk stemning, der gjorde det svært for formanden at få kommunikeret alle beskeder ud. Men endelig blev skytterne sluppet løs med skydelisterne – kampen om titlen som årets buejæger var for i gang.

Banen var mere krævende end den umiddelbart så ud til, hvorfor flere skytter end normalt måtte lide den tort at inkassere pointscoren minus 1.

Ved et mål skulle der bl.a. skydes med flu flu pile til en fasan i et par meters højde, mens en anden udfordring var at skyde gennem en presenning med to huller, som skulle gøre det ud for skyde skjul.

Svær skydning på fair bane FADB Buetræf 2019 5
Ved dette års skydning var der varslet, at skytterne skulle medbringe flu flu pil.

Ellers bød skydningen på tigere i højt græs, grise i skyggen og ”alt for mange” træstammer og grene foran målene. Lyden af splintrede pile kunne jævnligt høres, en lyd der blev efterfulgt af eder og forbandelser.

Alle hold returnerede omkring middagstid, og mens man nød frokosten i solen, blev resultaterne registreret. Da alle var klar igen, blev der taget endnu en omgang på en ny opstillet banen med nye grupper, der afspejlede formiddagens resultater.

Svær skydning på fair bane FADB Buetræf 2019 4
Træffet bød på masser af hygge, socialt samvær og skydning til forskellige mål – her flyvende skummål.

I anden skydning var der to mål, der skulle skydes til på tid. Det er utroligt, hvor meget det betyder, når skuddet skal afgives inden for 5 sek. Mange blev ”psyket” af den ellers normalt så fredelige og muntrer Tom Buxbom, der passede posten. På anden post var der hos nogle dømt gummiarme, da man her skulle holde buen trukket i et halvt minut, inden skuddet måtte afgives.

Runden blev vel afsluttet, og inden det var tid til generalforsamlingen, var der tid til kaffe og hygge i eftermiddagssolen. Resultaterne fra de to skydninger blev offentliggjort, hvorfor kammeratlige drillerier fik tilført ny energi.

Efter generalforsamlingen var det tid til Jønnes vildsvin og dåhjort, hvor der blev gået til fadene. En flok buejægere, der først bliver affodret kl. 20, forstår virkelig at tage fra!

Svær skydning på fair bane FADB Buetræf 2019 8
Jørgen Vester, Steffanie Lea Paulsen og Jan-Ewald Hovmand i aktion – skulle nogen være i tvivl er det aben i midten 🙂

Under middagen blev ”lillebrorpokalen” tildelt Orla, der efter de to første skydninger havde føringen. Det var nu op til de øvrige deltagere, om man kan gøre noget for at svække Orlas evner ved næste morgens sidste skydning! Der var enkelte, der også tog turen forbi saunaområdet lørdag, men generelt var folk lidt matte i sværen.

Søndag blev det til endnu en flot efterårsdag, hvor sidste skydning kunne afvikles i perfekt vejr. Ved denne skydning var der ingen tidtagning, ligesom højt græs og diverse grene også var ved at være ”brugt”. De fleste kunne således med erfaringerne fra dagen inden gå en lidt bedre omgang. Alle havde således en god følelse at køre hjem på.

I sidste ende stod Orla Hansen ikke til at røre. Med 280 point blev han en klar vinder og kunne søndag kåres som Årets Buejæger 2019. Med 262 point skød debutant ved stævnet, Michael Bech Nielsen sig ind på en andenplads, mens Peter Slot tog 3. pladsen med 260 lige for næsten af Ronny Lund og Helge Brummer, begge 258 point.

Svær skydning på fair bane FADB Buejægertræf 2019 136
Nr. 1 Orla Hansen (i midten), nr. 2 Michael Bech Nielsen (t.h.) og nr. 3 Peter Slot.

Alle vendte herefter snuden hjem mod alle afkroge af landet, velviden at man ikke behøvede at vente 52 uger på næste bue-weekend, men blot 51 da næste års træf kommer til at ligge i sidste weekend af august.

Vi håber dermed at gense nogle af dem, vi savnede, men vi håber også at møde nye buejægere, der vil prøve en hyggelig bueskydningsweekend. Der skal også lyde en stor tak til de baneansvarlige, der på trods af manglende naturlige terrænniveauer formåede at lave en forholdsvis svær, men fair bane.

Du finder resultatlisten fra årets skydning her:
https://www.fadb.dk/wp-content/uploads/FADB-skydning-2019-resultat-liste1-2.pdf