Årets buejæger 2018

Del indlæg

Årets buejæger 2018

I weekenden 7.-9. sept. afholdt FADB det årlige buejægertræf, hvor også skydningen om at blive årets buejæger fandt sted.

Lørdagens skydning startede i pisøsende regn, og de 15 første mål ud af skydningens 30 skulle således skydes til under dårlige lysforhold i den regnfulde skov. Skydning iført regntøj blev også afprøvet af flere deltagere.

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7197

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7198

Til tælling
De 30 mål i første skydning bød på stor variation og mange udfordringer. Tigeren var vel nok det mest eksotiske, mens skydning på tid ved post nummer 1 var blandt de sjoveste, idet posten simulerede en trykjagt, hvor skuddet skule afgives hurtigt.

På denne post var det ikke alle, der formåede at koncentrere sig om både skudafgivelse og postleder Buxboms nedtælling over fem sekunder. Således forlyder det at den meget erfarne bueskytte Peter Fogh Rasmussen på den post blev talt ud – om man så må sige – og derfor i sidste ende satte den endelige sejr til her.

På en anden post, hvor en ulv skulle skyde på cirka 25 meters afstand, skulle buen holdes trukket i 15 sekunder, inden skuddet måtte afgives. Jens-Erik Krag var en ubarmhjertig postleder på denne post, der klart bød skytterne i klassen for traditionelle buer på den største udfordring.

Ved siden af den post blev der afgivet skud til en ibex på 40 meters afstand, hvilket var skydningens længste mål. Langdistanceskydningen blev ydermere besværliggjort af en hård vind, der trak ind over den åbne eng, hvor posten var placeret.

Med Tom Buxbom og Jens-Erik Krag stationeret som postledere var det således Ole Mathiesen, der som baneansvarlig var arme og ben undervejs i skydningen.

Årets buejæger 2018 FADB 04 1

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7380

Udtalt gensynsglæde
Stemningen ved træffet var høj og gensynsglæden udtalt, idet det var halvanden år siden FADBs medlemmer sidst var samlet til træf. Af praktiske årsager er det blevet flyttet fra april måned til sensommer/efterår.

– Vi flyttede i 2017 træffet, da tidspunktet for afviklingen ofte konfliktede med konfirmationer og OCC-messen, sagde formand, Brian Lisborg bl.a.

At det så her i 2018 konfliktede med den sent vedtagne prøveperiode på det store hjortevildt og således kom til at ligge i – hvad der pludselig var jagtsæsonen – var jo delvist foreningens egen skyld. Men det tror jeg nu ikke, der var nogen indvendinger imod, selv om det i fremtiden måske kunne være en fordel at placerer tidspunktet for skydningen sidst i august.

Der var cirka 100 tilmeldte til lørdagens første skydning, som også var en skydning om at blive forbundsmester i Danmarks Jægerforbund.
Du kan læs DJ’s artikel om skydningen her: Danmarks Jægerforbunds mesterskab

Ved anden og tredje skydning skød 83 medlemmer med.

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7254

Lillebrors skålepligt
Lillebrorpokalen gik efter lørdagens skydninger til Henrik Nicolajsen, der så vidt denne skribent opfattede, ikke var sat ind i den med pokalen følgende skålepligt, og derfor stillede frisk og klar til søndagens skydning.

Med 324 point stod det efter sidste skydning klart at Henrik blot havde sat 26 point til på de i alt 70 afgivende pile. Han tog således titlen som årets buejæger, mens Peter Fogh måtte se sig slået med blot to point og dermed stod som sølvvinder efter shoot off mod Helge Brummer, også 322 point.

Blandt de kvindelige skytter var Louise Hauge med 308 point den klart bedst skydende. Hendes pointsum, der var blot to point efter husbondens, rakte til en samlet 10.ende plads.

I rækken for de traditionelle buer gjorde Zibrandt Kristensen det bedst med imponerende 229 point.

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7413

Årets buejæger 2018 FADB 3P3A7488

Vel mødt i 2019
Stemningen var som sagt høj, forplejningen god og rigelig, ligesom indkvarteringen var fornem og skydningen om muligt bedre end noget af det andet.

Det var således en tilfreds formand, der efter præmieoverrækkelsen kunne takke af for et vel tilrettelagt træf med ønsket om et glædeligt og lige så talstærkt gensyn i 2019, hvor træffet løber af stablen 6.-8. sept.

– Fremadrettet kunne det være interessant med indledende skydninger i lokalforeningerne som en form for kvalifikation til en mere ”professionel” skydning ved Træffet, samtidig med at der sideløbende selvfølgelig også skal være en skydning for bredden, sagde Brian Lisborg efter skydningen.

Han er dog godt klar over, at det nok ligger et stykke ude i fremtiden, og at det kræver både benarbejde og opbakning fra lokalforeningerne. Men nu er flu flu pilen i hvert fald afgivet i opadgående retning.