Vind i sejlene

Del indlæg

Vind i sejlene

Vind i sejlene FADB Vind i sejlene

Som dansk buejæger kan det godt være svært at få armene ned. Aldrig har vi haft så mange aktive buejægere herhjemme, for ikke at nævne udsigten til at vi fra 1. sept. 2018 får mulighed for at jage kron-, då- og sikavildt med buen i Danmark.

Men det er ikke alene herhjemme buejagten har vind i sejlene. I 2017 tillod det finske parlament buejagt på store vildtarter på nær dog elg og store rovdyr, således at det i dag muligt at jage hvidhalet hjort, muflon, kronvildt, dåvildt, rensdyr og vildsvin samt mindre vildtarter med buen i Finland.

I 2012 åbnede man – efter at have studeret de positive resultater af en testjagt – ligeledes for buejagt i Grønland. Det er i dag muligt at nedlægge så store vildtarter som vildren og moskusokse (op til 350 kilo) i den arktiske vildmark.

Tre år tidligere åbnede man i Bulgarien op for buejagt på storvildt, ligesom myndighederne i den belgiske Walloon-region i 2016 så lyset på denne front.

Også i Sverige, hvor buejagt er helt forbudt, er der gode takter at spore, idet Naturvårdsverket d. 29.06.2018 udsendte en pressemeddelelse der lægger op til en lovliggørelse af buejagt i vort broderland.
Læs mere om pressemeddelelsen vedr. buejagt i Sverige: Det lysner mod nord

Frankrig, Portugal, Ungarn og Spanien er vel nok stadig de europæiske lande, der endnu tilbyder de bedste muligheder for buejægere. Du kan her læse hvilke europæiske lande, der tillader buejagt og hvilke krav, der stilles: Her.