Uden de jagtfaglige foreningerne, ingen buejagt!
Siden 1977 har buejægerne i Danmark haft deres egen forening: Foreningen af Danske Buejægere (FADB).
1999 lykkedes det ved jagtlovsrevisionen at få buejagt indført i jagtloven. De næste fem år skulle hver en pil afgivet mod råvildt indrapporteres til Naturstyrelsen. Og det uanset om der var træf eller ej.
”Effektiviteten for buejagt ligger fuldt på højde med riffeljagt og er bedre end ved jagt på råvildt med hagl”, konkluderede Styrelsen efter periodens udløb.
Læs her hvad du bl.a. får ud af et medlemskab af FADB: HER
Buejagt er siden blevet meget populært i Danmark og der arbejdes i dag – både hos FADB og Danmarks Jægerforbund – hårdt for at gøre forholdene for buejægere og buejagt endnu bedre.
Overalt i landet finder du eminente træningsfaciliteter hos lokalforeninger, som også råder over kompetente skydeinstruktører, der brænder for jagtformen.
Find en lokalforening nær dig: HER
Er du ikke buejæger, men overvejer at blive det – så læs her:
Første skridt på vej mod et buejagttegn er beståelse af den almindelige jagttegnsprøver, hvormed du får almindeligt jagttegn.
Den videre vej frem mod buejagttegnet går gennem et endags kursus i regi af en af vore FADB lokalforeninger.
Selve prøven til buejagttegn består af en teoretisk del og en praktisk del. I den teoretiske del skal du have 18 rigtige ud af 20 buejagtrelaterede spørgsmål. Under den praktiske prøve skydes seks skud til råvildt-mål på ukendte afstande ud til 25 meter. Under den del af prøven lægges også vægt på sikker håndtering af buen. Fem af de seks skud skal sidde i det vitale område i hjerte-/lungeregionen.
Alt efter om du aflægger prøve med recurve bue, langbue eller compoundbue består du alene for den buetype, du går til prøve med.