Øjne i nakken

Del indlæg

Øjne i nakken

Øjne i nakken FADB R VIRB360 HR 1006.6Buejagt er en af de jagtformer, der giver langt de bedste muligheder for at filme optaktssituationen og selve skuddet med små hvidvinkelkameraer. Vi er tæt på vildtet, og ofte jager vi råvildt, som er et pænt stort motiv/mål for de små kameratyper.

I foråret 2017 lancerede Garmin det nye eksklusive, men også relativt dyre minikamera Garmin VIRB 360. Med et kamera monteret på kasketten eller i træet bag dig, vil du fange stort set alle situationer. Selv om du ikke ser vildtet, når det kommer ind mod dig fra en blind vinkel, vil kameraet fange det, og du får det på film. VIRB 360 kan nemlig– som navnet også antyder – filme 360 grader rundt både lodret og vandret, og får derfor alt med, også det du ikke selv ser.

Kameraet filmer i 4K kvalitet og med fire mikrofoner, der optager lyd i 360 grader. Det kan filme i mere end en time i træk på en opladning. Værd at nævne, selv om en time måske ikke i en jagtlig sammenhæng er det helt vilde.

Du kan ud over film også tage 360-graders fotos og flere billeder i træk. Det er også muligt at lave indstillinger for time laps i fotooptagelser med op til 15 megapixel. Billederne Kombineret med de fire indbyggede mikrofoner til 360-graders lydoptagelse giver videooptagelserne en totalt 360-oplevelse.

Kameraet er stemmestyret og kan tændes eller slukkes med enkle ordre. Det er mildt sagt ikke særlig praktisk under buejagt, hvor den mindste lyd kan ødelægge jagten. Der, hvor stemmestyringen kan bruges, er, hvor du oplever momenter/klip, du ønsker kameraet skal kunne finde tilbage til hurtigt, f.eks. skudøjeblikket. Vil du have kameraet til at huske et klip, beder du det bare om at: “remember that”, så markerer den det, så det hurtigt kan findes igen senere.

Kameraet koster i omegnen af 6.500 kroner.

Specifikationer:
Vægt: 133 g uden batteri – 160 g med batteri.
Størrelse (HxBxD): 39,0 x 59,3 x 69,8 mm.
Vandtæthed: Ned til 10 meter.
Batteri: Genopladeligt litium ion.
Batterilevetid: Omkring 1 time.
Synsfelt: 360 grader, lodret og vandret.
Lyd: 360 grader ved fire mikrofoner.

Kommentar (1)

 • Claus Bo Hansen

  Jeg synes lige det er værd at nævne Hyperframe.
  Det betyder at du kan lave en “almindelig” HD film i medfølgende redigeringsprogram VIRB Edit.
  Det virker som om at du sad med at kamera i situationen, dvs. du kan dreje kameraet rundt og zoome.
  Kim Andersen har lavet et godt eksempel på sådan en film, hvor kamerat stod nede i græsset, da fasanen kom ud lige ved siden af.
  https://youtu.be/KrAFfQs7Geg

  4. april 2018 at 21:14

Der kan ikke kommenteres