Bøger – B2’s Big Five med bue

Del indlæg

Bøger – B2’s Big Five med bue

Bøger – B2’s Big Five med bue FADB B2 bogameldelseJeg sidder i en flyvemaskine. Det perfekte tidspunkt til at læse en bog. Det rykker godt i maskinen, da metalmonstret med snuden hævet slipper startbanens våde asfalt.

Udenfor er det gråt og blæsende. Den fugtige luft trækker mælkehvid, fortættet luft over vingerne. Men jeg er ligeglad, for i mine hænder holder jeg Max Steinars nyligt udkomne bog: Buejagt på Big Five.

Fra riffel til bue
Da jeg åbner bogen, glider maskinen – lidt symbolsk – gennem skydækket, der slører det dårlige vejr og dagligdagens trummerum under sig. Solen åbenbare sig over de nu mælkehvide skyer, samtidig med at jeg læser de første linjer.

I Buejagt på Big Five følger vi jyske Brian Jensens (B2’s) vej gennem livet, hvor han som ung starter egen virksomhed, for – lidt sent – at tage jagttegn som 25 årig. Vi glider hurtigt over karrieren som riffeljæger og når frem til mødet med, hvad der skal vise sig at blive Brians gode ven og følgesvend på mange jagter, Brian Lisborg (B1).

Bogens klimaks
Udenfor maskinens vinduer skinner morgensolen orange i horisonten. Da jeg slår op på næste side i bogen, fatter jeg endnu engang symbolikken. Vi skal på jagt under den glødende afrikanske sol – og fra nu af tager bogen for alvor fart.

Over de næste sider følger vi B2 igennem sit første møde med buejagten i Afrika. Vi er også med da drømmen om at nedlægge The Big Five med buen klækkes.
At nedlægge løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn med en bue er ikke noget man kommer sovende til, hvorfor vi ud over at være med på jagterne også følger træningen.
Vi er nu i kapitel efter kapitel med under jagten de enkelte arter. For hver side bliver bogen bare mere og mere spændende.

Bogens klimaks er – efter denne skribents mening – da B2 nedlægger sin løve med B1 ved sin side. Det enorme kattedyr nedlægges under dramatiske omstændigheder, efter en helt utrolig jagt. Og det efter at buejægeren har vist sig ualmindelig stærk i sin overbevisning, om at det er med buen eller ingenting.
I den situation, ville de fleste af os – de ærlige af os i hvert fald – havde nedlagt den med riffel og stadigt fundet fornøjelse og spænding i det – men ikke Brian!

Hvor ”the shit happens”
Bogen er layoutet på en meget læsevenlig og lækker måde og de mange fotos, der med gavmild hånd er strøget ud over bogens sider, bringe i høj grad læseren med helt derud hvor ”the shit happens”. Skrivestilen er – selv om det er en bog, hvor Brian Jensen beretter om sine jagtoplevelser for bogens forfatter – meget levende og medrivende.

Det eneste minus ved bogen er, at man relativt hurtigt får den læst. Så da jeg når destinationen efter et par timers flyvning lukker jeg bogen – lidt hurtigt, men alligevel med et stort smil på læben og spændingen sitrende under huden.

Ingen anbefaling
Under mig venter en hverdagsmorgen i grå danske vinterkulde, men vi er ikke landet helt endnu. Jeg lukker øjnene, læner mig tilbage i flysædet og smiler – i nogle minutter endnu vil jeg forblive på savannen blandt de fem store. Og hvem ved, måske kan også jeg – i mine drømme – trække 90 pund.

Fik du ikke bogen i julegave, kan det IKKE anbefales, at du ønsker dig den til næste jul – du er NØDT til at læse den inden!

Træk og slip
Thomas Lindy Nissen

Buejagt på Big Five:
Forfatter: Max Steinar.
Hardcover.
Mange fotos i farver.
98 sider.
Pris: 200,- kroner