Grillmarinade til råvildt

Buejægere virker – ganske subjektivt vurderet ved denne skribent – til generelt at holde af jagtoplevelser i tæt pagt med naturen.

Som en selvfølge udnytter vi det vildt, vi nedlægger og nogle gange direkte i reviret, kort efter det er nedlagt.
Er du af den typer, der under eller lige efter jagten holder af at lave et bål eller tænde op i grillen og smage på succesen, bringer vi her en opskrift på grillmarinade til råvildt – indsendt af Peter Fogh Rasmussen.

Det marinerede vildtkød kan med succes tilberedes på pande eller grillrist over bålgløder, men tilberedes selvfølgelig også fint på et topmoderne keramisk komfur.

Opskriften:
Honning
Hvidløg
Ingefær
Paprika (sætter kulør på marinaden)
Salt og peber
Soya

Ingredienserne blandes sammen i en pose sammen med afpudset rygfilet. Kødet skal ligge i marinaden i omkring tre timer, hvorefter det steges på pande, grillrist eller varme sten ved bålet.

Kødet skal steges ved høj temperatur i cirka tre minutter på hver side, hvorefter det skal hvile i omkring 10 minutter. Det er meget vigtigt, kødet ikke oversteges!

Skriv et svar