Buejagt er ikke minedrift

Del indlæg

Buejagt er ikke minedrift

EU-Kommissionens varslede forbud mod jagt og fiskeri på 10 pct. af medlemslandenes samlede land- og havareal er på ingen måde okay.

Gennem mere end 10.000 år har buejægere været en del af den danske natur og økosystem. Vi var i vores hjemlige natur længe inden både fasanen, canadagåsen og sikahjorten blev introduceret til den, og vores berettigelse til at være i den – alle steder – er indiskutabel.

Under buejagt sidder vi enten stille og observerer eller bevæger os langsomt gennem terrænet med et øje på hver en finger og alle sanser i brug. Vi er om nogen naturbrugere i vores lille land, de der holder et tempoet og har tiden til at opleve vækster og væsner og dermed altså biodiversiteten i alle sine aspekter.

Vi respekterer alt, vi møder på vores vej, akkurat som vi respekterer de jagtbare arter, vi efterstræber på den helt igennem bæredygtige jagt.

Med det varslede forbud stryger man med et pennestrøg vores mulighed for at føle os i ét med noget af Danmarks smukkeste og mest interessant natur, mens vi jager.

Vi bakker om nogen, op om at vi skal have så meget og så varieret natur som overhovedet muligt – og meget gerne på bekostning af kommercielle industrier som eks. minedrift – men vi SKAL kunne bruge naturen til rekreative, meningsfulde og symbiotiske formål som eks. buejagt.

Buejagt er en ikke ubetydelig del af menneskets oprindelige arv, og vi binder med vores hobby fortid og fremtid sammen. Sådan skal det gerne blive ved med at være, også for vore børn og børnebørn, og helt selvfølgeligt i den mest oprindelige og varierede natur som overhovedet muligt.

Udelukkes vi, udelukkes en del af naturens oprindelige kredslød, for vi føler os som en brik i naturens biodiversitet, en brik som ikke bør tages ud af spillet.

At sidestille buejægeres helt igennem naturlige fritidsfornøjelse med minedrift, er direkte usmageligt.

Skriv under og gør vore politikere opmærksom på at buejagt ikke er minedrift og derfor skal bevares, også i Natura2000 områder: SKRIV UNDER

Formand for FADB Jørgen Vester

Buejagt er ikke minedrift Buejagt FADB 01 illustraton se mangler på liste for placering 5