Årsmøde på Ryekol

Del indlæg

Årsmøde på Ryekol

Så blev det forår, og ligesom bøgen er sprunget lidt tidligt ud i år, var tiden til det årlige buejægertræf, årsmødet og generalforsamling også klar til at få lov til at springe ud og forhåbentligt tage en drejning mod lysere tider.

Af Kim Parking

Ja, for lad os være ærlige; vi var mange der så hen til dette årsmøde med en vis portion ængstelse efter flere års “mørke over landet” hvor vi først måtte invalideres af Covid-19 for dernæst at skulle kæmpe med personer der forsøgte at forkrøble FADB, både til generalforsamlingerne og bag kulisserne. En kamp de måske ikke helt har opgivet?

Men det skulle vise sig at min værste frygt blev gjort til skamme; det blev en FANTASTISK weekend! Den eneste “ballademager” der var dukket op, var solen og han var forfriskende “fræk” alle dagene.

Årsmøde på Ryekol FADB IMG 6939

Området og hytten

Bestyrelsen havde lejet det store spejder-center ved Ry, som havde alt, hvad man havde brug for. Den var udstyret med to pejsesale/stuer, stort køkken, sovesale og badefaciliteter. Og selvom huset indvendigt bar tydeligt præg af slid, var det ganske perfekt til en rå flok buejægere på camp. Ja, både lamperne, borde og stole i spiserum var jeg sikker på at jeg havde set før i skolekantinen i 1981 og alt virkede “godt brugt” og til dette formål var det perfekt. Pejsen blev tændt op og hyggen begyndte.

Området og naturen var uovertruffen, og jeg kan ikke huske et så spændende terræn med alt fra løvskov og sump til høje lyngbakker med træer. Der fandtes på stedet rigeligt plads til at slå telte op og en stor bålhytte til de sene pølser. Alt i alt perfekte rammer til en årsskydning.

Skydning og banen

Banen var blevet sat af David Hauge, som havde sørget for en sjov variation af skud på både tæt hold, lange skud og spændende vinkler, og noget jeg selv ikke har prøvet så tit; at skyde skråt nedad på lang afstand. Det hårde arbejde med at køre rundt med 3-d dyrene kan vi takke Birger, Martin, Peter Bue, Bo, Rikke og Thomas for. Der blev skudt på 30 dyr både lørdag og søndag, og når vi havde gået vores runde, kunne vi prøve noget nyt og sjovt ; nogle “anatomiske” skydeskiver lavet af Birger med hjælp fra Peter Fogh.

Skiverne var designet af 3 stykker Ethafoam sat i en træramme. Forreste plade kunne så løsnes, og på bagsiden af den var der hæftet et billede på af rådyrets organer. Nu kunne man så se hvilket organer man havde ramt, så man evt. kunne justere sit sigtepunkt på fremtidig jagt.

På forsiden var der limet hjortepels på, nøjagtig udskåret efter dyrets facon, og det gav et meget realistisk indtryk af det lystilbagefald man ville opleve i en rigtig jagtsituation.

Resultatet for skydning lyder således:

  • Bronzesvinet for bedste skytte lørdag: Martin Bjerge
  • Messingfadet for bedste i compoundbue rækken: Martin Bjerge
  • Hvalrostand for 2. plads compound: Flemming Drejer
  • Krondyr kastestang for bedste i traditionel bue klassen: Peter Juulsgaard

Årsmøde på Ryekol FADB IMG 7001

Lodtrækning af jagt på Endelave blev vundet af: Bo Michael Nielsen, Rikke Nielsen, Peter Bue West, Knud Viborg, Bo Nielsen og Kim Parking

Som nævnt løb generalforsamlingen uden nogen problemer, men det kan I læse i det separate referat.

Eftertanke

Der skal lyde en stor tak til Kirsten og Birger!

Kirsten satte sig selv til side for at betjene os alle sammen og stod konstant i køkkenet for at tilberede alt fra morgenmad og frokost til kaffe-isdesserter. Hun fortjente at være en større del af hyggen i stuerne, men der var opvask og oprydning og den typiske værtinde-følelse, der bød hende at sikre, at gæsterne havde det godt. TAK.

Og til Birger for konstant at stå der som højre hånd i alt, hvad der var brug for at udføre.

Ligeledes tak til Peter Bue West og Morten Kargo for at sidde med snuderne nede i pc´erne for at sikre at det tekniske også fungerede; fra skydekort og resultater til kedelige tekniske detaljer under generalforsamlingen.

Tak til alle som jeg skulle havde glemt, og som var med til at tingene bare kørte.

Bliver det det samme sted til næste år? Måske. Der er endnu ikke truffet en endelig afgørelse da der er flere ting og hensyn der skal tages i betragtning.

Tillad mig dog at komme med en personlig tanke; der var flere der nævnte det. Aftensmaden! Der var bestilt mad udefra, og det var bestemt ikke den “festmiddag” vi var blevet lovet. Totalt gennemstegt og hårdt oksekød, kedelig sovs og udkogte grønsager som farmor lavede dem. Kartoffelkroketterne var dog ok. Det ville være rart med løsninger, som vi så tit har afprøvet, og som virker: En kok der kommer og griller, eller på anden vis tilbereder et måltid, der ligner det vi fik i “Skovly” i Ribe. Bare en tanke; dette indlæg skulle ikke være en “Trust-Pilot” kritik.

Ellers var det en fantastisk weekend hvor alting “spillede”.

Nu er der kun tilbage at håbe på at flere får lyst til at tilmelde sig til arrangementet næste år, der er plads til mange flere.

Indtil da
Træk og Slip