Kursus i bueopsætning og skydestil – hvem, hvad, hvor og hvorfor!

Del indlæg

Kursus i bueopsætning og skydestil – hvem, hvad, hvor og hvorfor!

Kursus i bueopsætning og skydestil – hvem, hvad, hvor og hvorfor! FADB 01 trimI forårets løb har FADB afholdt tre kurser i bueopsætning og skydestil. Kurserne har været en stor succes, og søgningen har været overvældende. Men hvem har glæde af at deltage, hvad bliver der undervist i, hvordan er de første kurser gået og hvilke er i støbeskeen? Vi har talt med instruktør på kurset, David Hauge.

Hauge er instruktøruddannet fra Bueskydning Danmark og dansk mester i 3D buejagt. Han har, som han selv beskriver det, STOR erfaring med at afholde trænerkurser under Bueskydning Danmark samt 20 års erfaring som compoundbue skytte.

Kursernes historik
Hauge har – i skrivende stund – afholdt kursus i bueopsætning og skydestil for FADB tre gange. Igennem sin egen konsulentvirksomhed; Hauges Bueskydning, har han afholdt kurset over 20 gange.

Indtil videre er der afholdt tre kurser under FADB. Disse er blev afholdt hos Nordsjællands Buejægere i Ganløse, Sakskøbing Buejægere på Lolland og Randers Buejægere.

På kurserne under FADB er der otte deltagere på hvert hold, mens der på kurser afholdt gennem Hauges Bueskydning har haft op til 16 deltagere ad gangen. På de kurser har Hauge til gengæld haft en ekstra instruktør med.

Hvad er kursets formål?
Gennem kurset får deltagerne den fornødne viden og erfaring til selv at kunne montere alt udstyr på en bue. Hauge giver samtidig instruktion i, hvordan man selv kan lave opsætning og trimning af buen til optimal præstation.

Under de sidste tre timer af kurset får kursisten indgående vejledning i at skyde med korrekt skydeteknik og skydecyklus for at kunne afgive skud med bedst mulig præcision.

Hauge lægger under kurset vægt på, at kursisterne får gjort op med berøringsangst eller frygt for at gøre noget forkert. Kurset skal betragtes som en “kravlgård”, hvor kursisten kan skrue og justere på sin bue under kyndig vejledning.

Kurset veksler mellem teori og praksis, således at kursisterne personligt får prøvet at skrue på det hele og lært alle de små tricks, der hører med til en god bueopsætning og trimning.

Er det mon noget for dig?
Alle, som gerne vil vide mere om, hvordan en jagtbue fungerer, og hvordan man får den til at skyde bedst muligt, kan have glæde af kurset. Men også buejægere, der blot vil forbedre deres præcision i skydningen, vil kunne få noget ud af det.

De næste kurser under FADB afholdes søndag d. 13. august på Fyn og d. 14. januar på Bornholm.

Hvis andre FADB foreninger ønsker kurset til lokalforeningen kommer Hauge gerne forbi og afholder det. Han kan kontaktes Via dette link