Internationalt møde i Danmark

Del indlæg

Internationalt møde i Danmark

Fra præsidenten for European Bowhunting Federation (EBF), Anders Gejer, har vi modtaget følgende opsummering fra mødet mellem EBF’s nordiske medlemslandes. Det blev afholdt i Københavns lufthavn den 05.04.2019.

Internationalt møde i Danmark FADB Nordisk møde

På mødet diskuterede man bl.a. muligheden for at oprette en ny database under EBF.

Man kunne også konstatere at der internationalt synes at være flere “almindelige” jægere som ændrer syn på jagt med bue og pil i positiv retning.

Fra Danmark var formand for FADB, Brian Lisborg, mødt op. Han kunne fortælle at foreningen i dag har omkring 2.000 medlemmer blandt de 2.500 danske jægere, der har buejagttegn i Danmark. Han oplyste endvidere, at FADB har en god kommunikation med dyreværnsorganisationer og andre grønne foreninger. Da han endnu ikke havde modtaget opgørelser og statistikker vedr. prøveperioden med buejagt på de store hjortevildtarter, må denne opdatering vente til næste EBF-møde.

Fra Norge var Erling mødt op. Han kunne fortælle, at et nyt dokument bestrider Stokke & Arnemo-rapporten (den rapport der viser flugtafstand vs. dødskydning eller anskydning) og flere andre spørgsmål som diskvalificerer deres konklusioner.

Fra Finland kunne man fortælle, at jægere i sæsonen 2018/19 nedlagde 44.200 whitetail i Finland. Af disse var 2.000-3.000 nedlagt med bue.

Læs mere om EBF her: https://www.europeanbowhunting.org/