Generhvervelse og dispensation

Del indlæg

Generhvervelse og dispensation

Der har været lidt forvirring om, hvorfor nogen får tilladelse til at gå på jagt på dispensation i forbindelse med de aflyste generhvervelsesprøver, mens andre ikke gør. Miljøstyrelsen giver følgende svar på spørgsmålet:

Er du buejæger og har aflagt sidste praktiske prøve i 2. halvår 2014 eller senere, og har tilmeldt dig en generhvervelses prøve i første halvdel af 2020, for at kunne gå på buejagt i 2020, så kan du søge om dispensation hos Miljøstyrelsen om udsættelse af din generhvervelses prøve til 2. halvår af 2020. Denne dispensation giver dig lov til at gå på buejagt frem til du kan aflægge din generhvervelses prøve i 2. halvdel af 2020.

Er du buejæger, men har aflagt sidste praktiske prøve før 2. halvår 2014, og ikke har tilmeldt dig en generhvervelsesprøve i 1. halvår 2020, så kan du også søge om dispensation hos Miljøstyrelsen om udsættelse af din generhvervelses prøve til 2. halvår af 2020. Men denne dispensation giver dig ikke lov til at gå på buejagt frem til du kan aflægge din generhvervelses prøve i 2. halvdel af 2020.