FADB’s dåbsattest

Del indlæg

FADB’s dåbsattest

Kassér for og æresmedlem af FADB gjorde for nyligt store øjne, da han åbnede en støvet blå ringmappe, han netop havde fundet under en oprydning i et udhus. Udhuset fungerede tidligere som en slags FADB’s kontor, og i mappen fandt han bl.a., hvad der viste sig at være foreningens ”dåbsattest”.

FADB’s dåbsattest FADB Dåbsa 4

Ringmappen var fuld af forskellige gulnede dokumenter og foreningsrelevante papirer fra en svunden tid. De fleste er dateret fra midt-halvfjerdserne og frem til begyndelsen af 1980’erne. Der er tale om dokumenter, som synes at må være samlet og arkiveret af tidligere formand for FADB, John K. Nielsen.

Mange af papirerne stammer fra præhistorisk tid – altså inden FADB’s dannelse, mens andre er fra den spæde start, omkring det tidspunkt hvor tankerne om en Forening af Danske Buejægere blev til substans.

I mappen fandt Jan-Ewald også diverse korrespondanceskrivelser mellem forskellige aktører inden for buejagten. Ligesom mappen indeholder dokumenter med referater fra forskellige møder, eller som omhandler småtrakasserier i stil med,dem som vi såmænd også kender dem i dag. Der er bl.a. også et takkebrev fra spejderne og meget andet både interessant, sjovt og spændende.

Nu og da – når tiden tillader det – vil jeg sammen med Jan-Ewald dykke ned i disse papirer og bringe små anekdoter og finurlige korrespondancer, jagtberetninger eller noget helt tredje fra før buejagten for alvor ”gik grassat”.

Dokumenterne på billederne herunder (FADB’s dåbsattest) er fra den første ordinære generalforsamling, hvor navnet blev vedtaget og de indeholder – som du vil se – stort set de samme vedtægter som i dag!

FADB’s dåbsattest FADB Dåbsa 1
FADB’s dåbsattest FADB Dåbsa 2
FADB’s dåbsattest FADB Dåbsa 3