Buejagtprøver aflyst frem til den 4. maj 2020

Del indlæg

Buejagtprøver aflyst frem til den 4. maj 2020

Miljøstyrelsen følger i tæt samarbejde med Naturstyrelen, Danmarks Jægerforbund, Foreningen af Danske Buejægere, udviklingen i corona-epidemien nøje, i forhold til afholdelsen af prøver i 1. halvår 2020.

Som følge af den stadig mere alvorlige situation omkring corona-smitten i Danmark, og den risiko for smittespredning, som afholdelse af prøver og arrangementer indebærer for både prøvedeltagere og prøvesagkyndige, aflyses alle planlagte jagtprøver, buejagtprøver, riffelprøver og haglskydeprøver, foreløbig frem til den 4. maj 2020. Da de fleste skydebaner er lukkede i den næste måneds tid grundet corona-smitten, vil det desuden rent praktisk være meget svært at forberede sig til jagtprøver og skydeprøver i april måned.

Miljøstyrelsen vil i samarbejde med Naturstyrelsen, Danmarks Jægerforbund, Foreningen af Danske Buejægere og Jagttegnslærerforeningen, undersøge mulighederne for at afholde de aflyste prøver på et senere tidspunkt inden sommerferien. Men dette afhænger selvsagt af myndighedernes anvisninger, og af hvordan situationen i øvrigt udvikler sig i den kommende tid.