Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event.

Del indlæg

Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event.

Der var jægere fra både Belgien, Holland, Tyskland og Danmark, da Zeiss Optics d. 5.-7. juli 2019 afviklede sin årlige feltskydning for en kreds af kunder. På trods af at der var tale om et event for riffelskytter, havde FADB fået en invitation til at komme og fortælle om buejagt og give skytterne mulighed for at skyde med bue.

Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event. FADB 2 22

Egentlig var det planen, at et lignende arrangement skulle havde været afviklet allerede i 2018, hvor Kim Parking var i kontakt med både Härkila og Zeiss, da man ønskede at tilbyde skydning med compoundbue. Arrangement blev dog aflyst i ellevte time pga. lovmæssige benspænd i forbindelse med skydevåbnene (riflerne).

I år overdrog Kim arbejdet til Vestjyske Buejægere, der i samarbejde med Klinkby Bueskytteforening fik stablet et interessant program på benene. Det var ikke i år muligt at afholde et arrangement i stil og størrelse med de skydninger, man tidligere år har afholdt, hvor både RWS og Sauer også har deltaget som værter – men godt blev det alligevel.

Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event. FADB 4 4

Det blev til tre gode dage, hvor både Bjarke Juul Larsen og Stig Jessen guidede de deltagende jægere gennem bueskydning på skiver og 3D-dyr. Buedelen startede med en dags træningen, hvorefter bueskydning også blev integreret i selve feltskydningen som en post.

Der var gennemgående begejstring for bueskydningen blandt deltagerne, hvoraf nogle nærmest ikke var til at få sendt videre til næste post.

Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event. FADB 3 7

Der er således forventning om at lokalforeningens deltagelse og fine arbejde, vil kaste nye europæiske buejægere af sig – det var i hvert fald et hold positive ambassadører, der rejste fra Ulfborg om søndagen.

Ja, det var ganske enkelt en begivenhedsrig weekend, hvor Vestjyske Buejægere fik introduceret inkarnerede krudtjægere fra ind- og udland til buejagt og bueskydning.

Buejagt ved Zeiss Field Shooting Event. FADB 1 7