Årets Buejæger i FADB og FM i DJ regi

Del indlæg

Årets Buejæger i FADB og FM i DJ regi

Årets Buejæger i FADB og FM i DJ regi FADB 5Samarbejdet mellem FADB og Danmarks Jægerforbund er blevet styrket yderligere. Således vil DJ’s forbundsmesterskab fra i år blive afviklet under FADBs årligt tilbagevendende Buejægertræf.

Skydningerne i forbindelse med kåringen af Årets Buejæger løber af stablen i weekenden 7.-9. april 2017 i Ribe, mens Danmarks Jægerforbunds forbundsmesterskab, som en integreret del af stævnet, vil blive afviklet lørdag d. 8. april.

Skydningernes forløb:
Lørdag formiddag skydes en runde til 30 mål. I denne runde vil alle mål være stationære og placeret på afstande mellem 2-25 meters afstand. Alle mål i denne skydning vil komme til at opfylde kravene til DJ’s regelsæt for FM i Jagtbueskydning.

Denne første runde vil samtidig fungere som første skydningen i konkurrencen om at blive Årets Buejæger 2017.
For deltagere, der alene deltager ved DJ’s FM, vil skydningen herefter være slut og første del af lørdagen afsluttes med frokost og efterfølgende DJ præmieoverrækkelse i de to klasser (compoundbue og traditionelle buer). Compoundklassen er i øvrigt igen i år opdelt i to rækker, en herre- og en damerække.

For at få tid til en flot ceremoni ved præmieoverrækkelsen efter frokost, er lørdagens anden skydning derfor på blot 10 mål. Til gengæld vil disse måle placeres på lange hold helt ud til de – i overensstemmelse med FADBs regelsæt – 40 meters afstand.

Bestyrelsesmedlem for FADB Ole Mathiesen og formand for Sakskøbing Buejægere og 2. suppleant i bestyrelsen for FADB Tom Buxbom står for at sætte banerne. De to ildsjæle har i øvrigt varslet, at der lørdag aften vil blive arrangeret aktionsskydning til bl.a. bevægeligt mål samt konkurrenceskydninger om attraktive præmier.

Derudover er der selvfølgelig også en Lillebrorpris, som skal overrækkes, og til det er der vist kun én ting at sige: SKÅL!
Søndag skydes der til 20 blandede mål om formiddagen, hvorefter Årets Buejæger 2017 kan kåres.

Der er indgået aftale med Robert Bedsted, som kommer og filmer stævnet med det sigte, at der senere på vores hjemmeside skal udkomme en lille film om Årets Buejæger 2017.

Det vil være muligt for deltagere, der ikke ønsker at skyde begge konkurrencer, alene at deltage i skydningen til Årets Buejæger eller FM skydningen.

Læs mere om de to skydning og regelsæt for disse via nedstående links:
FADBs omtale af Buejægertræf 2017.

DJ’s omtale af arrangementet.

Regelsæt i for DJ’s FM i Jagtbueskydning.

Regelsæt for Årets Buejæger FADB.