Godt øje for sigteindstilling

Del indlæg

Godt øje for sigteindstilling

Mange vil, når de når en vis alder, opleve, at alt fra 50 cm og udefter står i fuld HD, mens det som er tættere på øjet virker uskarpt – for nogen har det ingen betydning, mens det for andre kan være en gene

Skyder du med multi pin sigte, vil sigtepindene til dansk jagt, hvor der skydes på kort hold og til decideret småvildt, skulle indstilles på eks. 15, 20 og 25 (sidste til evt. opfølgning på anskydning). Mens sigtet til jagt i udlandet, hvor man ofte jager større vildt og skyder på længere afstande, giver bedre mening.

Hvis man skyder med single pin sigte, hvilket som sagt virker mest oplagt på dansk jagt, kan evt. indstilling af sigtepinden godt blive lidt generet af et evt. dårligt nærsyn.
Selvom aldersfænomen på nogle måder være en hjælp på jagt, når vildtet skal spottes, vil det i skudøjeblikket ofte være en begrænsning – specielt når sigtepinden skal indstilles på den udmålte afstand.

Sådan behøver, det dog ikke være længere, idet Peter Fogh Rasmussen fra Odder har skabt en mulig løsning for dig.
Han videreudviklede for fem år siden det populære HHA single pin sigte, med en prototype, der kan forstørre skalaen på det indstillelige sigte.

Det sekstantlignende sigtet er laserskåret ud af 10 mm aluminium og videreforarbejdet på fræser og herefter elokseret sort.

Man indskyder sigtet på 20 meter og 40 meter, hvorefter et computerprogram udregner en skala, som printes ud og påklistres sigtet.

Ideen med sigtet er at gøre det lettere i en presset jagtsituation at indstille dette hurtigt, også selv om man bruger læsebriller, eller der er dårlige lysforhold.

På det originale HHA sigte er skalaen ret lille, mens det på det nye HHA Kingpin er med forstørrelsesglas over skalaen, som dog sidder langt fremme på buen, mens det på Peter Fogh Rasmussens ”bedstefarsigte” er meget let at aflæse.