Godt greb
Selv om vi lige nu går en varm tid i møde, bringer vi her en test med fokus på kolde tider – Kim Parking har testet Heat Grip og kommer her med sine refleksioner
Dansk ide
I et univers hvor man drukner i en stadig strøm af nye, innovative og lidt for ofte højt tvivlsomme opfindelser til buejægeren, dukkede der pludselig et produkt op, som øjeblikkeligt fangede min interesse. Produktet som jeg først stiftede bekendtskab med i produktets egen navngivningskonkurrence er for en gangs skyld, noget man i den grad har savnet – eller nå ja, de fleste af os har savnet …!
Opfinderen af produktet er oven i købet dansk og hedder Tonny Gram og der er tale om et håndtag til buen MED VARME I.
Indrøm det nu bare … du har oplevet, under vinterjagten, at det har været forgæves at holde din venstre hånd varm. Alt for tit har den tabt kampen mod buens kolde riser og håndtaget, der klamrer det stadig koldere aluminium. Det skal dog være slut nu, hvis det står til Tonny Gram, der som den eneste i verden (endnu) var genial nok til at gøre vores kolde fingre til en “varm sag”.
3D print
Håndtaget er lavet i en 3D printer og smukt er det ikke i sin finish, men pyt med det, for jeg vælger at holde funktionalitet over finish. Jeg spurgte dog Tonny, om der kan gøres noget ved det upolerede og rå udseende?
Han svarede:
– Det kan der, og det er vi faktisk også i gang med at forberede nu. Vi har lavet disse håndtag på en 3D printer som har en langsom produktionshastighed (4 om dagen). Dette har bevirket, at vi nu er gået i gang med en mere effektiv produktionsmodel.
På spørgsmålet om der er en opgradering på vej, svarer han:
– Ja, den er stadig printet på 3D printer, men kommer i et mere elegant “cover”, man kan trække uden over. Derudover arbejder vi også på en helt ny feature eller funktion, som jeg for nu stadig må holde hemmelig. Så det må blive en overraskelse.
Varme i op til 2 timer
Strømmen, der giver varme til trådene i håndtaget, kommer fra en powerbank, men er det alle slags powerbanks der kan bruges?
– Ja, vi har valgt den der medfølger i pakken, fordi det er den mindste med den energimængde, der skal bruges, men i teorien kan alle powerbanks bruges, forklarede han.
Under brug producerer strømkilden varme i håndtaget i 1,5 til 2 timer, så det er en god idé først at tænde den, når man mærker at kulden bide. Alternativt kan man også medbringe en ekstra powerbank på jagten.
Det skal også lige bemærkes, at ønsker man at bruge egne powerbank, sælges Heat Grip også uden.
To ting
Kunne det tænkes at Heat Grip bliver præsenteret på ATA Trade show?
– Måske, det kunne selvfølgelig være spændende, men det er ikke noget, der er truffet beslutning om, svarede han.
Som nævnt finder jeg dette produkt spændende, da det har været fraværende og yderst savnet. Jeg tror selv på, at MANGE aktive “vinter-buejægere” vil erhverve sig et eksemplar enten nu, i den rå 3D printede version eller vente til en noget mere køn udgave rammer bue-butikkerne.
Der er dog to ting jeg vil påpege:
1:
Varmetrådene ligger i håndtagets bagerste del, hvilket jo ikke kan være anderledes da Heatgrip ligner et traditionel bow-grip. Dette giver varmen i håndfladen og ikke ude i fingrene, hvor kulden for alvor gør ondt! Det er dog noget, jeg ind til videre betragter som en mindre bagatel, da jeg endnu ikke har testet håndtaget i frostvejr. Desuden kan man jo, når man sidder på anstand, dreje buen 90 grader mod uret, hvormed fingerspidserne vil ramme varmetrådende.
2:
Mere ærgerligt er det, at det ikke er en universal størrelse, der passer til de fleste buer. Mit Heatgrip har en mindre dimension på 16 mm, men mit håndtag på buen er 20 mm. Jeg kan derfor ikke bruge mit Heatgrip til noget, og må selv vente på den nyere udgave.
Tonny Gram fortæller:
– Vi har valgt at føre og producere vores Heatgrip, så de passer til de mest solgte og populære top-buer. Det er således ejere af Mathews Traverse, Vertix og TX5, der bliver tilgodeset og dernæst kommer Hoyt’s modeller.
Specialmål?
Her savner jeg måske, at man udførte en bredere model, der kunne bruges til alle, men hvor man måske kunne skyde nogle medfølgende skiver ind så håndtaget strammede til. Dette giver selvfølgelig et bredere håndtag end mange vil foretrække, men så havde man da muligheden.
det er sandt som Tonny påpeger, at der er andre mål end håndtagets bredte, der er i spil, og at alt for store Heatgrip vil ændre grebet om buen og måske også skudbilledet. Men er det ikke kun et spørgsmål om at skyde det lidt ind?
Måske Tonny på et tidspunkt bliver åben over for at starte 3D printeren og laver nogle modeller på specialmål? Men vi får se … jeg tror det!
Uanset hvad giver jeg en ren “thumbs-up” til Tonny herfra. Heatgrip er en opfindelse, der ikke bare er en fis i en hornlygte, men en der opfylder et stort behov og efterspørgsel … efter min mening.